Aandacht voor Voetzorg

Een likdoorn/eksteroog of eeltpitje is meestal een vervelende en pijnlijke aandoening die meestal pijnvrij te behandelen is. Soms groeit een likdoorn door bloedvaten en/of zenuwen heen. Ook dan is behandeling meestal goed mogelijk, maar zullen soms specialistische behandelingen plaats moeten vinden of je wordt doorverwezen naar een podoloog of  podotherapeut omdat zooltjes raadzaam zijn. Een goed schoenadvies is noodzakelijk want de likdoorn komt natuurlijk ergens vandaag!

Frequentie
Bij de een wordt een likdoorn verwijderd en die blijft permanent weg, bij de ander is de likdoorn na enkele weken weer terug. Dat kan, vaak heeft dit te maken met de stand van de voet en/of de schoenen die je draagt. Als we bijvoorbeeld kijken naar een likdoorn tussen de tenen dan kunnen we daar het volgende over zeggen: Onze voeten zijn zo ‘ontworpen’ dat de botjes in onze tenen netjes in elkaar vallen. Als je voet verandert, gebeurt dit niet meer en kunnen er tussen de tenen zeer pijnlijke likdoorns ontstaan. 

Orthese

Blijft een likdoorn terug komen dan kan er een orthese voor je worden gemaakt die er voor zorgt dat de plek waar de likdoorn steeds terug komt geen druk meer krijgt.